Trwa ładowanie...
d326i4w
21-05-2008 13:33

pomidorowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d326i4w
Składniki
  • porcja rosołowa z kurczaka lub indyka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pory
  • cebula
  • 3 liście laurowe
  • cebula
  • 3 ziela angielskie
  • 1 gożdzik
  • 1 kostka bulionowa drobiowa
  • 1 2/2 litra wody
  • maggi w płynie
  • 1/2 szklanki słodkiej śmietany
  • 1 przecier pomidorowy 30 %
  • 2 łyżki usiekanej zielonej pietruszki
Przepis

Porcję rosołową, warzywa, przyprawy zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu 1 1/2 godziny. Szumować w miarę potrzeby. Wyjąć porcję rosołową i warzywa. Przecedzić. Dodać przecier pomidorowy. Zagotować. Doprawić śmietaną i maggi. Podawać z makaronem , ryżem lub lanymi kluskami posypaną zieloną pietruszką.

Przepis dodał użytkownik oxid1

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d326i4w
d326i4w
d326i4w
Więcej tematów
d326i4w

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj