pomidorowa
- porcja rosołowa z kurczaka lub indyka
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- kawałek pory
- cebula
- 3 liście laurowe
- cebula
- 3 ziela angielskie
- 1 gożdzik
- 1 kostka bulionowa drobiowa
- 1 2/2 litra wody
- maggi w płynie
- 1/2 szklanki słodkiej śmietany
- 1 przecier pomidorowy 30 %
- 2 łyżki usiekanej zielonej pietruszki
Porcję rosołową, warzywa, przyprawy zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu 1 1/2 godziny. Szumować w miarę potrzeby. Wyjąć porcję rosołową i warzywa. Przecedzić. Dodać przecier pomidorowy. Zagotować. Doprawić śmietaną i maggi. Podawać z makaronem , ryżem lub lanymi kluskami posypaną zieloną pietruszką.
Przepis dodał użytkownik oxid1
Podziel się opinią
Komentarze