Trwa ładowanie...
daa46p4
31-05-2008 21:18

Pieczeń wieprzowa

Przepis
Oceń jako pierwszy:
daa46p4
Składniki
  • 1kg mięsa wieprzowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • pieprz
  • sól
  • papryka mielona
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki masła
  • sos sojowy
Przepis

Mięso należy posolić, dać pieprz, naczosnkować, polać sosem sojowym oraz oliwą. Zostawić na godzinę. W rondlu podgrzać oliwę, mięso obsmażyć ze wszystkich stron. Dołożyć posiekaną cebulkę, paprykę, liść laurowy oraz ziele angielskie. Zalać wodą. Dusić do miękkości. Mięso pokroić w plastry. Podawać z sosem.

Przepis dodał użytkownik monicca-87

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
daa46p4
daa46p4
daa46p4
Więcej tematów
daa46p4

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj