Trwa ładowanie...
davuvrz
09-05-2011 21:31

Naleśniki ze szpinakiem

Przepis
3.6
(16 głosów)
Oceń:
davuvrz
Składniki
  • 200 g mąki
  • 100 ml mleka
  • 50 ml wody
  • 2 jajka
  • posiekana natka pietruszki
  • sól i gałka muszkatołowa
  • olej do smażenia
    • Farsz:
    • 1 kg mrożonego szpinaku (2 opakowania)
  • ser pleśniowy, dość ostry
  • groszek zielony
  • tymianek
Przepis

Zrobić ciasto. Szpinak rozpuścić w rondlu, dodać ser pleśniowy, fetę, ugnieciony na papkę groszek,doprawić ziołami, solą i pieprzem. Całość doprawić do smaku i lekko podsmażyć na oliwie. Faszerować naleśniki i zapiekać około 10 min. w temp. około 180 C. Można przed włożeniem do piekarnika posypać serem żółtym. Druga wersja - nie zapiekamy lecz chwilkę podsmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu.

Przepis dodał użytkownik Mistimasti

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
davuvrz
davuvrz
davuvrz
Więcej tematów
davuvrz