Trwa ładowanie...
duas09u
09-05-2011 21:31

Naleśniki ze szpinakiem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
duas09u
Składniki
  • 200 g mąki
  • 100 ml mleka
  • 50 ml wody
  • 2 jajka
  • posiekana natka pietruszki
  • sól i gałka muszkatołowa
  • olej do smażenia
    • Farsz:
    • 1 kg mrożonego szpinaku (2 opakowania)
  • ser pleśniowy, dość ostry
  • groszek zielony
  • tymianek
Przepis

Zrobić ciasto. Szpinak rozpuścić w rondlu, dodać ser pleśniowy, fetę, ugnieciony na papkę groszek,doprawić ziołami, solą i pieprzem. Całość doprawić do smaku i lekko podsmażyć na oliwie. Faszerować naleśniki i zapiekać około 10 min. w temp. około 180 C. Można przed włożeniem do piekarnika posypać serem żółtym. Druga wersja - nie zapiekamy lecz chwilkę podsmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu.

Przepis dodał użytkownik Mistimasti

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
duas09u
duas09u
duas09u
Więcej tematów
duas09u

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj