Naleśniki ze szpinakiem
- 200 g mąki
- 100 ml mleka
- 50 ml wody
- 2 jajka
- posiekana natka pietruszki
- sól i gałka muszkatołowa
- olej do smażenia
- Farsz:
- 1 kg mrożonego szpinaku (2 opakowania)
- ser pleśniowy, dość ostry
- groszek zielony
- tymianek
Zrobić ciasto. Szpinak rozpuścić w rondlu, dodać ser pleśniowy, fetę, ugnieciony na papkę groszek,doprawić ziołami, solą i pieprzem. Całość doprawić do smaku i lekko podsmażyć na oliwie. Faszerować naleśniki i zapiekać około 10 min. w temp. około 180 C. Można przed włożeniem do piekarnika posypać serem żółtym. Druga wersja - nie zapiekamy lecz chwilkę podsmażamy na patelni z niewielką ilością tłuszczu.
Przepis dodał użytkownik Mistimasti
Podziel się opinią
Komentarze