Barszcz ukraiński
- Dla 4 osób:
- 1 opakowanie mieszanki warzyw ZUPA Fit&Easy
- 1 kostka rosołowa lub 100g żeberek
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka octu
- 1 puszka białej fasoli
- 1/2 kg ziemniaków
- 60 ml gęstej śmietany
- Przyprawy do smaku: sól, pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy
Do 2 litrów wody dodaj mieszankę warzyw ZUPA Fit&Easy oraz 1 kostkę rosołową (wersja light) lub żeberka (wersja tradycyjna). Dodaj obrane ząbki czosnku oraz sól, pieprz,ziele angielskie i listek laurowy. Gotuj na wolnym ogniu ok. 30- 40 min., a w między czasie zakwaś zupę dodając łyżkę octu. Jeżeli chcesz zagęścić zupę dodaj do niej mąkę wymieszaną wcześniej z wodą. Pod koniec gotowania dodaj białą fasolę z puszki (bez zalewy) oraz ugotowane i pokrojone ziemniaki. Dopraw do smaku majerankiem oraz w razie potrzeby dodaj sól i pieprz. Na koniec, przed podaniem możesz zabielić zupę śmietaną.
Przepis poleca Fit&Easy
Podziel się opinią
Komentarze