Trwa ładowanie...
d4kc62v
d4kc62v

Zupa z ciabattą, pomidorami i bazylią

Przepis
5.0
(5 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 60 ml oliwy z oliwek Extra Vergine
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 2 opakowania (800g) pomidorów bez skóry Cirio
  • 50 g pokrojonej w kostkę ciabatty
  • 6-8 listków świeżej bazylii
Przepis

Na patelni rozgrzej oliwę i delikatnie podsmaż czosnek. Dodaj pomidory, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 10 min. od czasu do czasu mieszając, do uzyskania gęstej konsystencji. Dodaj 420 ml wody, przypraw solą i świeżo mielonym pieprzem. Zagotuj, dodaj kawałki ciabatty i gotuj jeszcze przez ok. 5 min. Zupę lekko przestudź udekoruj listkami bazylii.

Przepis dodał użytkownik klaudia84

d4kc62v

Podziel się opinią

Share
d4kc62v

d4kc62v
d4kc62v
d4kc62v