Trwa ładowanie...
d4hcys9
25-09-2017 13:39

Zupa szpinakowa. Szybki patent na obiad

Przepis

Szpinak w kuchni stwarza ogromne możliwości. Sprawdza się doskonale w przekąskach i sałatkach, ale także daniach głównych. Na obiad proponujemy pyszną i łatwą do przygotowania zupę z zielonymi listkami w roli głównej.

d4hcys9
4.4
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku lub 500 g świeżych liści,
  • 1 cebula,
  • 1 litr bulionu drobiowego,
  • 50 ml słodkiej śmietanki,
  • 1/2 papryczki chili,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 250 g makaronu w kształcie ryżu,
  • sok z 1 cytryny,
  • 1 łyżka klarowanego masła,
  • sól, pieprz.
Przepis

Cebulę posiekaj, a czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej masło. Zeszklij cebulkę z czosnkiem, dodaj chili, szpinak i duś przez chwilę. W bulionie ugotuj makaron. Dodaj szpinak, śmietankę i sok z cytryny. Wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

Zobacz wideo: Zupa z sezonowymi warzywami i kasza jaglaną

Zupa szpinakowa. Szybki patent na obiad
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

12
11

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d4hcys9
d4hcys9
d4hcys9
d4hcys9
Więcej tematów
d4hcys9