WP

Zupa szczawiowa. Prosty pomysł na obiad - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie archowum programu "Ewa gotuje"
Podziel się

Zupa szczawiowa to klasyk wiosennej i letniej kuchni. Nie każdy przepada jednak za jej kwaśnym smakiem. Ewa Wachowicz zdradziła swój przepis na to danie.

Składniki
  • 2 garście świeżego szczawiu
  • 2 łyżki masła
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 250 ml śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • kilka jajek przepiórczych
  • sól
  • pieprz
  • koperek
Przepis

Szczaw podsmażyć na maśle. Przetrzeć przez sito do garnka. Zalać bulionem i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zabielić śmietaną rozmieszaną z mąką. Podawać z ugotowanym jajkiem przepiórczym. Udekorować koperkiem.

WP
archiwum programu "Ewa Gotuje"
Podziel się
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP
WP