Trwa ładowanie...
d23uivl
d23uivl

Zupa chrzanowa z jajkiem

Przepis
3.6
(25 głosów)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • 4 jajka
  • 2 surowe białe kiełbasy
  • 15 g chrzanu
  • 80 ml oleju
  • 2 łyżki mąki
  • pół pęczka świeżej natki pietruszki
  • 2 białe cebule
  • 2 l bulionu drobiowego
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • sól i pieprz.
Przepis

Do garnka wlej olej i podsmaż w nim posiekaną drobno cebulę. Następnie, gdy cebula się zeszkli, dodaj mąkę i całość podsmaż.

Wlej 2 litry bulionu i dodaj kiełbasę. Po upłynie około 20 minut wyjmij kiełbasę i pokrój ją w plastry. Ugotuj jako na twardo, następnie pokrój je lub zetrzyj na tarce.

Do bulionu dodaj chrzan, a także śmietanę. Całość gotuj przez około 15 minut do momentu, aż zupa przejdzie smakiem chrzanu.

Pokroją kiełbasę oraz jajko rozłóż na talerz i zalej gorącą zupą. Możesz posypać na wierzchu natką pietruszki.

Przepis poleca Piotr Murawski, szef kuchni Knorr

d23uivl

Podziel się opinią

Share
d23uivl

d23uivl
d23uivl
d23uivl