ZEBRA
- 3 SZKL. MĄKI
- 1,5 SZKL. CUKRU
- 5 JAJ
- 1 SZKL. WODY
- 1 SZKL. OLEJU
- CUKIER WANILIOWY
- PROSZEK DO PIECZENIA
- 2 ŁYZKI KAKAO
- POLEWA CZEKOLADOWA
JAJKA UBIĆ Z CUKREM I CUKREM WANILIOWYM, NASTĘPNIE WMIESZAĆ POZOSTAŁE SKŁADNIKI. CIASTO PODZIELIĆ NA DWIE RÓWNE CZĘŚCI, DO JEDNEJ DODAĆ 2 ŁYŻKI KAKAO A DO DRUGIEJ DWIE ŁYŻKI MĄKI. TORTOWNICĘ (JA UŻYŁAM KEKSÓWKĘ) NATŁUŚCIĆ, WYŁOŻYĆ PAPIEREM DO PIECZENIA I WYSYPAĆ BUŁKĄ TARTĄ. NA ŚRODEK FORMY NAKŁADAĆ NA PRZEMIAN PO DWIE ŁYŻKI JASNEGO I CIEMNEGO CIASTA.
CIASTO PIEC PRZEZ OK 1 GODZINĘ W TEMP. 180 ST. C
PO WYSTUDZENIU UDEKOROWAĆ POLEWĄ BĄDŹ POSYPAĆ CUKREM PUDREM
SMACZNEGO
Przepis dodał użytkownik otylia-sieczka
Podziel się opinią
Komentarze