Zdrowe sosy do grillowanego mięsa. Dodają smaku i nie tuczą
Katarzyna Bosacka tłumaczy, które rodzaje sosów warto wybierać do grillowanych potraw oraz jaki ketchup kupować, aby nie szkodził naszemu zdrowiu.
Większość osób nie wyobraża sobie … Rozwiń
Transkrypcja:
Większość osób nie wyobraża sobie zjedzenia
Potrawy z grilla bez jakiegoś
Keczupu albo dwa
Sosu
Czym można zastąpić
Dodatki żeby
Jak było zdrowo
Keczup wcale nie jest takie złe dlatego że w keczupie są pomidory Proszę pamiętać
AIS
Czasami pomidorowymi jest tak że im dłużej Jak gotujemy tą są dla nas zdrowsze
Dlaczego
Dlatego że one zawierają taki przeciw rakotwórcze
Likopen
A to jest 1 sekretów dieta śródziemnomorska
Czy Włosi Grecy Hiszpanie którzy jedzą bardzo dużo
Pomidorów i sosów
Sos pomidorowy dzięki temu są zdrowsi
Natomiast wybierając keczup
Trzeba koniecznie sprawdzić ile tam jest cukru
Dlatego że producenci wiedzą że my lubimy słodkie i kwaśne i tłuste
Jak tam inne na języku jednak
Wcześniej więc sypią ten cukier na potem
I teraz
Są kluczowe które mają nawet 40% cukru
Proszę sobie wyobrazić butelka która składa się
40%
Z cukru nasyconego przez producenta
Ale są takie które mają na przykład 12 14
I to jest zdecydowanie lepsze we w
Oprócz tego mamy
Fantastyczną musztarda poprawiające trawienie prawie bez kalorii
Oprócz tego jest chrzan
Który też jest świetne
Pod warunkiem że nie ma bardzo dużo mleka w proszku
Tutaj to jest kwestia i laktozy
I dodatkowych
Kalorii
Także z tym ISOS ale to nie były sosy majonezowe majonezowe wyrzucić
Musztarda keczup dobrze wybrany bez cukru
Duża ilość
Chrzan