Zapiekanka z pieczarkami i rybą
Ta zapiekanka to pomysł na smaczny i szybki obiad dla całej rodziny. Możesz użyć swojej ulubionej ryby. U mnie najczęściej jest to dorsz lub łosoś.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wigilia
- Kategoria przepisów: Zapiekanki
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Na 4 porcje:
- 500 ml passaty pomidorowej lub soku pomidorowego
- 400 g ryby
- 10 płatów makaronu do lazanii (dowolna ilość)
- 200 g uduszonych z czosnkiem pieczarek
- 150 g młodego szpinaku
- mozzarella
Przepis
Dno brytfanny wykładamy makaronem, następnie układamy pieczarki, szpinak i rybę. Wszystko zalewamy passatą pomidorową i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Pokrojoną w plastry mozzarellę kładziemy na sam wierzch. Pieczemy w temperaturze 175 stopni przez 30 minut. Życzymy smacznego!
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl