Zapiekane roladki drobiowe z boczkiem i musztardą. Pyszny obiad
Przepyszny sposób na kurczaka. Przygotowane tak mięso będzie soczyste i delikatne. Wypróbuj nasz przepis, a rodzina będzie zachwycona.
Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 125 g mozzarelli pokrojonej na mniejsze kawałki
- 50 g tartego sera cheddar
- 3 łyżki musztardy francuskiej
- 4 filety z piersi kurczaka
- 8 plastrów wędzonego bekonu
- sól i pieprz
Przepis
Filety z kurczaka rozetnij wzdłuż na pół. Mięso oprósz pieprzem i solą. Każdy płat posmaruj z jednej strony musztardą, posyp tartym serem i ułóż kawałki mozzarelli. Zwiń kurczaka ciasno, a następnie zawiń w boczek. Ułóż roladki w naczyniu żaroodpornym. wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 20-25 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl