Zapiekane roladki drobiowe z boczkiem i musztardą. Pyszny obiad

Przepyszny sposób na kurczaka. Przygotowane tak mięso będzie soczyste i delikatne. Wypróbuj nasz przepis, a rodzina będzie zachwycona.

Zapiekane roladki drobiowe z boczkiem i musztardą. Pyszny obiadZapiekane roladki drobiowe z boczkiem i musztardą. Pyszny obiad
Katarzyna Gileta

Składniki

  • 125 g mozzarelli pokrojonej na mniejsze kawałki
  • 50 g tartego sera cheddar
  • 3 łyżki musztardy francuskiej
  • 4 filety z piersi kurczaka
  • 8 plastrów wędzonego bekonu
  • sól i pieprz

Przepis

Filety z kurczaka rozetnij wzdłuż na pół. Mięso oprósz pieprzem i solą. Każdy płat posmaruj z jednej strony musztardą, posyp tartym serem i ułóż kawałki mozzarelli. Zwiń kurczaka ciasno, a następnie zawiń w boczek. Ułóż roladki w naczyniu żaroodpornym. wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. na 20-25 minut. Podawaj z pieczonymi ziemniaczkami i sałatką.

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja