Trwa ładowanie...
d34vy0v
d34vy0v

Włoskie słońce na talerzu. Tradycyjne cannelloni z mięsem mielonym

Przepis

Cannelloni to tradycyjny włoski makaron. Zazwyczaj podawany z sosem beszamelowym lub pomidorowym. Nie musicie już lecieć do Włoch, by spróbować pysznego cannelloni. Przygotujcie je sami w domu, by poczuć smak słonecznej Italii.

4.3
(16 głosów)
Oceń:
d34vy0v
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Włoskie słońce na talerzu. Tradycyjne cannelloni z mięsem mielonym
123RF
Składniki
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 1 passata pomidorowa
  • 1 opak. makaronu cannelloni
  • 1 jajko
  • 200 g startego parmezanu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • bazylia
  • oregano
  • sól i pieprz
Przepis

Cebulę i czosnek posiekać, a następnie zeszklić na patelni. Dodać mięso mielone i podsmażyć. Wbić jajko i wrzucić połowę sera. Wszystko wymieszać. Rurki wypełnić mięsnym farszem. Po czym przełożyć je do naczynia żaroodpornego. Układać warstwami. Passatę rozcieńczyć z kilkoma łyżkami przegotowanej wody. Do sosu dodać zioła i dokładnie wymieszać.Cannelloni zalać równomiernie sosem pomidorowym. Całość posypać pozostałą częścią sera. Piec przez 50 minut w temperaturze 200 stopni.

Włoskie słońce na talerzu. Tradycyjne cannelloni z mięsem mielonym
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

30
6
Share
d34vy0v
d34vy0v
d34vy0v
d34vy0v
d34vy0v
d34vy0v