Trwa ładowanie...
d1dj69c
21-12-2014 17:37

Witariańskie pierogi z kiszoną kapustą

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d1dj69c
Składniki
  • 60 dag mąki z amarantusa
  • 2 szklanki ciepłej wody
  • 1/2 szklanki oleju z pestek winogron
  • Kapusta kiszona
  • Kminek
Przepis

[list=1]
[]Do przesianej mąki z amarantusa powoli wlewamy wodę i olej
[
]Zagniatamy ciasto rękami przez około 8 minut
[]Wałkujemy na grubość 3-4 mm
[
]Wykrawamy krążki np. przy pomocy szklanki
[]Na środku każdego krążka umieszczamy łyżkę kiszonej kapusty
[
]Po sklejeniu pierożki wedle uznania posypujemy kminkiem
[*]Podajemy bez obróbki termicznej. Smacznego!
[/list]

Przepis dodał użytkownik Leszek

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1dj69c
d1dj69c
d1dj69c
Więcej tematów
d1dj69c

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj