Trwa ładowanie...
d1kk8rb
21-12-2014 17:37

Witariańskie pierogi z kiszoną kapustą

Przepis
4.0
(2 głosy)
Oceń:
d1kk8rb
Składniki
  • 60 dag mąki z amarantusa
  • 2 szklanki ciepłej wody
  • 1/2 szklanki oleju z pestek winogron
  • Kapusta kiszona
  • Kminek
Przepis

[list=1]
[]Do przesianej mąki z amarantusa powoli wlewamy wodę i olej
[
]Zagniatamy ciasto rękami przez około 8 minut
[]Wałkujemy na grubość 3-4 mm
[
]Wykrawamy krążki np. przy pomocy szklanki
[]Na środku każdego krążka umieszczamy łyżkę kiszonej kapusty
[
]Po sklejeniu pierożki wedle uznania posypujemy kminkiem
[*]Podajemy bez obróbki termicznej. Smacznego!
[/list]

Przepis dodał użytkownik Leszek

d1kk8rb

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1kk8rb
d1kk8rb
d1kk8rb
Więcej tematów
d1kk8rb