ycipk-41g6i5
ycipk-41g6i5

Wiosenna sałatka z młodymi warzywami

Przepis
Trwa ładowanie...
Wiosenna sałatka z młodymi warzywami
Podziel się
Składniki
  • młody szczaw - liście (ewentualnie szpinak) 10 sztuk
  • rzodkiewka 7 sztuk
  • młode ziemniaki 5 sztuk
  • pomidorki nowalijkowe malutkie 4 sztuki
  • świeża szałwia - kilka liści
  • szczypiorek młody 1/8 pęczka
  • młoda natka zielonej pietruszki 1/8 pęczka
  • jajeczka przepiórcze 3 sztuki
    • jogurt naturalny 50 gramów
  • czosnek młody 1 ząbek
  • sól i pieprz (do smaku)
Przepis

Sposób przygotowania
1.
Gotujemy jajeczka przepiórcze około 3 minut. Studzimy i obieramy. Przekrajamy na pół. Gotujemy młode ziemniaczki na parze, studzimy i kroimy na mniejsze części.

2.
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, osuszamy. Rzodkiewkę i pomidorki kroimy na kawałki, szczypiorek siekamy, szałwię rwiemy na mniejsze cząstki.

3.
Na talerzu układamy najpierw liście świeżego szczawiu, dalej resztę warzyw (rzodkiewkę, pomidorki, ziemniaki), jajeczka przepiórcze. Posypujemy szczyporkiem i szałwią. Dodajemy natkę pietruszki.

ycipk-41g6i5

4.
Sałatkę polewamy jogurtem naturalnym wymieszanym ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku oraz solą i pieprzem.

ycipk-41g6i5
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-41g6i5
ycipk-41g6i5
ycipk-41g6i5
ycipk-41g6i5