WAŻNE
TERAZ

Rosyjskie drony naruszyły przestrzeń powietrzną Polski

Weronika Rosati zajada się pizzą z migdałów. Mamy bardzo podobny przepis

Weronika Rosati przebywała właśnie w Los Angeles, mieście, które sama określa swoim drugim domem. Widać, że nie próżnuje. Najpierw pojawiła się na wystawie przedmiotów należących niegdyś do Marilyn Monroe, później – rozkoszowała się amerykańską pizzą. Nietypową, bo zrobioną z migdałów.

Weronika Rosati nie mogła sobie odmówić pizzy
Źródło zdjęć: © ONS/Instagram

Weronika Rosati już kilkakrotnie pokazała w mediach społecznościowych, że lubi dobrze zjeść. W końcu jedzenie to nie tylko zaspokajanie podstawowych potrzeb, ale także spędzanie czasu z rodziną i bliskimi, cieszenie się chwilą, celebracja.

Weronika Rosati zajada się bezglutenową pizzą

Podczas pobytu w Mieście Aniołów aktorka nie mogła sobie odmówić pizzy na migdałowym spodzie. Nie jest to tradycyjny wariant tego przysmaku, taka wariacja nie powinna jednak nikogo dziwić. W końcu już sama pizza w stylu amerykańskim daleka jest od włoskiego oryginału.

Choć Rosati raczej nie stroni od glutenu – aktorka nieczęsto wypowiada się na temat swoich nawyków żywieniowych – bezglutenowy spód do pizzy jest dużo lżejszy od tradycyjnego. Jest również nieco zdrowszy – przygotowuje się go na bazie mąki migdałowej, czyli po prostu zmielonych migdałów, nie wysoko przetworzonej mąki pszennej.

Jak zrobić pizzę na migdałowym spodzie? Mamy przepis

Do przygotowania migdałowej pizzy będziesz potrzebować:

  • 2,5 szklanki mąki migdałowej lub zmielonych migdałów
  • 2 łyżek mąki kokosowej (wystarczy zmielić wiórki kokosowe w młynku do kawy)
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Pół łyżeczki włoskich przypraw (może być gotowa mieszanka przypraw do pizzy)
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • Pieprz i sól do smaku

Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Połącz wszystkie suche składniki. W osobnej misce wymieszaj jajka z olejem. Przelej mokre składniki do suchych i delikatnie wymieszaj do całkowitego połączenia.

Uformuj z ciasta kulkę. Nasmaruj ją olejem i rozwałkuj na uprzednio przygotowanym papierze do pieczenia. Papier również natłuść. Ciasto piecz przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów.

Dodaj na spód ulubione dodatki do pizzy i piecz przez kolejne 10-15 minut.

Weronika Rosati zajada się bezglutenową pizzą
© Instagram.com

Zobacz także: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na kasztankowe miseczki

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
To "białe złoto" wśród owoców. Może chronić przed alzheimerem i usprawnić pracę jelit
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
W Lidlu i Biedronce dziś promka idealna. Dwa opakowania, jeden deser marzeń
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Dietetyk zaleca jedną łyżeczkę dziennie. Wspiera mózg, pomaga obniżyć cholesterol
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru