Trwa ładowanie...

Weronika Rosati zajada się pizzą z migdałów. Mamy bardzo podobny przepis

Weronika Rosati przebywała właśnie w Los Angeles, mieście, które sama określa swoim drugim domem. Widać, że nie próżnuje. Najpierw pojawiła się na wystawie przedmiotów należących niegdyś do Marilyn Monroe, później – rozkoszowała się amerykańską pizzą. Nietypową, bo zrobioną z migdałów.

Weronika Rosati zajada się pizzą z migdałów. Mamy bardzo podobny przepisŹródło: ONS/Instagram
d21x3o7
d21x3o7

Weronika Rosati już kilkakrotnie pokazała w mediach społecznościowych, że lubi dobrze zjeść. W końcu jedzenie to nie tylko zaspokajanie podstawowych potrzeb, ale także spędzanie czasu z rodziną i bliskimi, cieszenie się chwilą, celebracja.

Weronika Rosati zajada się bezglutenową pizzą

Podczas pobytu w Mieście Aniołów aktorka nie mogła sobie odmówić pizzy na migdałowym spodzie. Nie jest to tradycyjny wariant tego przysmaku, taka wariacja nie powinna jednak nikogo dziwić. W końcu już sama pizza w stylu amerykańskim daleka jest od włoskiego oryginału.

Choć Rosati raczej nie stroni od glutenu – aktorka nieczęsto wypowiada się na temat swoich nawyków żywieniowych – bezglutenowy spód do pizzy jest dużo lżejszy od tradycyjnego. Jest również nieco zdrowszy – przygotowuje się go na bazie mąki migdałowej, czyli po prostu zmielonych migdałów, nie wysoko przetworzonej mąki pszennej.

Jak zrobić pizzę na migdałowym spodzie? Mamy przepis

Do przygotowania migdałowej pizzy będziesz potrzebować:

  • 2,5 szklanki mąki migdałowej lub zmielonych migdałów
  • 2 łyżek mąki kokosowej (wystarczy zmielić wiórki kokosowe w młynku do kawy)
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • Pół łyżeczki włoskich przypraw (może być gotowa mieszanka przypraw do pizzy)
  • 3 jajka
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • Pieprz i sól do smaku

Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Połącz wszystkie suche składniki. W osobnej misce wymieszaj jajka z olejem. Przelej mokre składniki do suchych i delikatnie wymieszaj do całkowitego połączenia.

d21x3o7

Uformuj z ciasta kulkę. Nasmaruj ją olejem i rozwałkuj na uprzednio przygotowanym papierze do pieczenia. Papier również natłuść. Ciasto piecz przez 15-20 minut, do zarumienienia brzegów.

Dodaj na spód ulubione dodatki do pizzy i piecz przez kolejne 10-15 minut.

Weronika Rosati zajada się bezglutenową pizzą Instagram.com
Weronika Rosati zajada się bezglutenową pizzą Źródło: Instagram.com

Zobacz także: "Tradycyjnie Pyszne" z Natalią Paździor: przepis na kasztankowe miseczki

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

d21x3o7
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d21x3o7
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj