WEGAŃSKA CZEKOLADA Z MIGDAŁAMI W WERSJI RAW
- ½ szkl. oleju koksowego
- ¼ szkl. surowego kakao
- 2-3 łyżki syropu z agawy/klonowego
- migdały
- przyprawy
Już za chwilę okres świątecznego odpoczynku i szalonego karnawału.W tym czasie warto poeksperymentować w kuchni i przygotować słodycze
w wersji raw. Zalety takich łakoci? Są bez cukru, bez glutenu i bez pieczenia. Do tego są szybkie w przygotowaniu, proste i zdrowe!Teraz dzięki aplikacji Raw Food Diet, którą można pobrać bezpłatnie ze sklepu Samsung Apps masz dostęp do najlepszych przepisów opracowanych zgodnie z zasadami tzw. surowej diety, czyli raw diet.Fankami tego typu receptur są Kamila i Anita Nawarkiewicz, twórczynie markiFEMI PLEASURE, ambasadorki projektu #pięknieproste.
Obecnie to właśnie te kreatywne siostry publikują na blogu www.pieknieproste.pl swoje autorskie teksty związane z kobiecą twarzą technologii i dzielą się z czytelniczkami między innymi przepisami na słodycze w zdrowej wersji.*1. Na małym ogniu rozpuść olej kokosowy. Kiedy jest już płynny dodaj kakao i syrop.2. Mieszaj aż do otrzymania gładkiej konsystencji, na koniec dodaj ulubione dodatki i przyprawy. Mogą to być orzechy, jagody goji, żurawina, lawenda, mięta, cynamon, chilli.3. Płynną czekoladę wylej na formę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do zamrażalki na 15 minut aż stwardnieje. Czekoladę należy przechowywać w lodówce.
Przepis dodał użytkownik #pięknieproste
Podziel się opinią
Komentarze