Warzywny przekładaniec - zapiekanka
- 5 ugotowanych ziemniaków,
- 3 pomidory,
- średnia cukinia,
- bakłażan,
- 2 ząbki czosnku,
- 4 łyżki oliwy,
- 30 dkg sera żółtego,
- pieprz, sól,
- rozmaryn,
Bakłażan kroimy na grube plastry, solimy i odstawiamy na chwilę aż puści sok. Cukinię, ziemniaki i pomidory kroimy na plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym kolejno ziemniaki, bakłażan, pomidor, cukinię. Każdą warstwę wg uznania możecie posolić i popieprzyć. Na wierzch ścieramy ser. Zmiażdzone 2 zabki czosnku ucieramy ze szczyptą soli i 4 łyżkami oliwy, dodajemy pieprz i rozmaryn. Polewamy warzywa. zapiekamy ok. 15 minut w 200 st.
Przepis dodał użytkownik Aniolywkuchni-blogkulinarny
Podziel się opinią
Komentarze