Trwa ładowanie...
d49bdp9
16-02-2015 13:10

Warzywa mogą być naprawdę pyszne! Przepis na blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d49bdp9
Składniki
  • • 1 brokuł
  • • 2 marchewki
  • • 1 rzodkiew biała
  • • kalarepa
  • • 2 łyżki czarnego sezamu
  • • 1 łyżka tahini naturalnego Primavika (sos)
  • • 1 łyżka musztardy (sos)
  • • 2-4 łyżki gorącej wody
Przepis

Brokuł podzielić na różyczki. Pozostałe warzywa obrać i pokroić na grube słupki. Wszystkie warzywa zblanszować przez 2-3 minuty we wrzątku. Tahini Primavika i musztardę wymieszać. Dolać tyle wody, aby uzyskało konsystencję gęstego sosu. Polać nim warzywa i posypać podprażonym na patelni czarnym sezamem. Podawać z kaszą lub ryżem. Opcje: Tahini Primavika można zastąpić masłem orzechowym bez soli i cukru Primavika, a musztardę chrzanem – wyjdzie równie rewelacyjnie. Smacznego!* Przepis Blanszowane warzywa z sosem z tahini i czarnym sezamem przygotowany został przez Piotra Kucharskiego w ramach kampanii Primavika promującej zdrowe odżywianie i zdrowy styl życia. Piotr Kucharski - kucharz znany z programu Dzień Dobry TVN dla wszystkich sympatyków zdrowej i smacznej kuchni przygotował całą serię autorskich przepisów kulinarnych, które dostępne są na stronie primavika.pl

Przepis dodał użytkownik fire

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d49bdp9
d49bdp9
d49bdp9
Więcej tematów
d49bdp9