Trwa ładowanie...
d2y47q4
Uwaga na mrożonki. Są wartościowe pod jednym warunkiem

Uwaga na mrożonki. Są wartościowe pod jednym warunkiem

Mrożenie jest najlepszą formą długotrwałego przechowywania warzyw i owoców. W trakcie mrożenia nie dodaje się soli, cukru, octu ani innych substancji konserwujących. Kupując mrożonki, warto jednak zwrócić uwagę na kilka szczegółów.

Mnożenie jest najbardziej racjonalRozwiń

Transkrypcja:

Mnożenie jest najbardziej racjonalna formuła Porównaniu do innych metod Takie przeniesienie marnowanie Pozwala na zachowanie wartości Najbardziej to świeżych Straty witaminy C w owocach i warzywach mrożonych Sięgają 20% Straty witaminy Baby Są również dużo niższe niż W innych metodach Utrwalanie żywności Przy zakupie produktów mrożonych powinniśmy zwracać uwagę A czy ten produkt Jest odpowiedni jakoś Powinien on być SIP Jeżeli ten produkt jest zbrylony Najprawdopodobniej został przerwany łańcuch Wpadnijcie To znaczy produkt Julek wcześniejszym rozmrożeniu A następnie zamrożeniu Przechowywać mrożonkę musimy w temperaturze Nie wyższej niż temperatura zamrażania minus 18 st Jeżeli nie zdążymy Dopisz do domu zamrożonego produktu Uległy rozmrożeniu Musimy to wykorzystać nie powinniśmy i nie możemy go Ponownie zamrażać Mrożone warzywa i owoce powinniśmy rozmrażać Bezpośrednio przed spożyciem i w jak najkrótszym czasie Warzywa z reguły są przeznaczone do gotowania I wówczas na przykład Przygotowując zupę z mrożonki warzywnej Wrzucamy tą mrożonkę po Po prostu gotującej wody Natomiast jeżeli chcemy upiec ciasto Z owocami owoce musimy rozmrozić Najkorzystniej jest w lodówce Może to być też a temperatura Pokojowa ciepłe owoce dopiero dodajemy do ciasta bowiem ciasto nie lubi zimna I wtedy Ma zaburzoną strukturę Patrz jaki Zakalec owoce mrożone możemy wykorzystywać też formie zamrożonej do dekoracji to Ciast Ponieważ są one w bardzo ładnym kształcie
d2y47q4
d2y47q4
Więcej tematów