ycipk-2m4ib5

Urządzenie do domowych chipsów bez grama tłuszczu. Suszarki do warzyw, owoców i grzybów

Aby suszenie warzyw i owoców było skuteczne i wydajne, warto rozważyć zakup specjalnej suszarki. Kilka warstw tacek i system odprowadzania wilgoci, a przede wszystkim kontrola nad procesem suszenia, to najwięsze zalety tych niedrogich urządzeń.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Suszarki spożywcze mają od 3 do 9 sit, na których układamy owoce, warzywa i wiele innych dowolnych składników
Suszarki spożywcze mają od 3 do 9 sit, na których układamy owoce, warzywa i wiele innych dowolnych składników (Fotolia)
ycipk-2m4ib5

Suszarki spożywcze - przygotuj zapasy na cały rok

Suszenie owoców i warzyw w czasie, kiedy są najtańsze, pozwala zaoszczędzić na kupowaniu ich poza sezonem. Domowa jarzynka do zupy będzie naturalnym produktem, a cała rodzina będzie mieć świadomość tego, skąd pochodzą jej składniki i jak zostały przygotowane. Zdrowo i bezpiecznie zachowamy smak i aromat na dłużej. Dobrze wysuszone składniki można przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach nawet przez wiele miesięcy.

Czy suszarka do owoców to sezonowe urządzenie?

Niekoniecznie, choć najczęściej używa się ich późnym latem i jesienią. Przez cały rok możemy przygotować w suszarce spożywczej świeże chipsy z warzyw i owoców, które będą świetną przekąską do pracy lub do szkoły. Wystarczy trochę jabłek, marchewek, buraków i innych, prawie dowolnych owoców lub warzyw, aby tanio urozmaicić dietę o zdrowe i naturalne przekąski.

ycipk-2m4ib5
123RF
Podziel się

Co można wysuszyć w takiej suszarce?

Urządzenia do suszenia pomogą nam zabezpieczyć przed zepsuciem owoce, warzywa, grzyby, mięso, ryby, kwiaty, zioła o większych listkach, nasiona i np. domowe makarony. Suszenie odbywa się w temperaturze od 30 do 70 st. Celsjusza na specjalnych piętrach z sitami. Przed zakupem dopasujmy wielkość urządzenia do swoich potrzeb. Dla zapalonych grzybiarzy z pewnością ważna będzie duża pojemność suszarki.

ycipk-2m4ib5
Materiały prasowe
Podziel się

Zdrowe i wydajne suszenie warzyw i owoców

Suszenie np. selera, pietruszki i marchewki na blachach piekarnika lub pod kilkoma warstwami gazety to skuteczna metoda, ale ma też swoje wady. Podczas suszenia w piekarniku istnieje spore ryzyko przypalenia rozdrobnionych produktów. Z kolei suszenie pod gazetą trwa długo i bywa zawodne, nawet jeśli regularnie mieszamy suszące się warzywa lub owoce. W suszarce panuje stała temperatura, którą dokładnie kontrolujemy, dzięki temu wszystkie rozdrobnione składniki suszą się równomiernie we właściwych i najlepszych dla nich warunkach.

123RF
Podziel się
ycipk-2m4ib5
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.

ycipk-2m4ib5

ycipk-2m4ib5
ycipk-2m4ib5