Tortilla warzywna
- • 10 placków tortilla
- • 800 g groszku ( konserwowego lub mrożonego [ugotowanego])
- • 500 g fasoli białej (z puszki)
- • 700 g passaty Valfrutta
- • 1 puszka pomidorów krojonych Valfrutta
- • 300 g dojrzewającego twardego sera
- • 1 łyżeczka kminku
- • 1 por
- • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
- • sól i pieprz do smaku
Na oliwie z oliwek zeszklij pokrojony drobno por. Dodaj passatę, krojone pomidory, kminek, sól i pieprz. Gotuj ok. 10 minut i dodaj groszek i fasolę. Na połowie placka wyłóż ciepły sos warzywny, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia.Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
Przepis dodał użytkownik fly_04
Podziel się opinią
Komentarze