Tortilla mięsno-warzywna
- 10 placków typu tortilla
- 4 pojedyncze piersi z kurczaka
- 2 żółte papryki
- 2 średnie czerwone cebule
- 3 pomidory
- kilka liści sałaty
- świeża natka pietruszki
- 300 g dojrzewającego twardego sera
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- oliwa z oliwek extra vergine
- sól i pieprz do smaku
Mięso oczyść i pokrój w kostkę. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Usmaż na odrobinie oliwy na kuchennym grillu lub patelni grillowej.
Paprykę umyj i pokrój w paski, cebulę pokrój w piórka. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Na połowie placka wyłóż mięso, posyp wiórkami sera, przykryj i włóż do lekko nagrzanego piekarnika na ok. 5 minut do zapieczenia. Następnie dodaj warzywa i zawiń tortille. Można podawać z sosem czosnkowym, musztardą lub domowym ketchupem.
Podziel się opinią
Komentarze