Tęczowy deser na lato. Zakochasz się w tym smaku
Aby przygotować tęczowy lodowiec potrzebne są 2 składniki, ale także sporo czasu i cierpliwości, bo każda warstwa galaretki przed położeniem następnej musi zastygnąć, a na to potrzeba minimum godziny.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
6 galaretek o różnych smakach,
6 serków homogenizowanych.
Pierwszą galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody, a serek przełóż do miseczki i dodaj ostudzoną już galaretkę - wszytko dokładnie wymieszaj, wlej do tortownicy posmarowanej margaryną i wstaw do lodówki na min. godzinę. Kiedy pierwsza warstwa lodowca trafiła już do lodówki, rozpuść kolejną galaretkę, poczekaj aż ostygnie, wymieszaj z serkiem homogenizowanym, a kiedy pierwsza warstwa zastygnie, wlej kolejną i znowu tortownicę wstaw do lodówki. Postępuj tak z każdą kolejną warstwą lodowca. Kiedy wykorzystasz już wszystkie galaretki i serki, wstaw prawie gotowy lodowiec do lodówki najlepiej na całą noc. Ciasto możesz podać ozdobione owocami.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania |
Podziel się opinią
Komentarze