WP

Tęczowy deser na lato. Zakochasz się w tym smaku - Przepis

Trwa ładowanie...
Zdjęcie 123RF
Podziel się

Aby przygotować tęczowy lodowiec potrzebne są 2 składniki, ale także sporo czasu i cierpliwości, bo każda warstwa galaretki przed położeniem następnej musi zastygnąć, a na to potrzeba minimum godziny.

Składniki

6 galaretek o różnych smakach,
6 serków homogenizowanych.

Przepis

Pierwszą galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody, a serek przełóż do miseczki i dodaj ostudzoną już galaretkę - wszytko dokładnie wymieszaj, wlej do tortownicy posmarowanej margaryną i wstaw do lodówki na min. godzinę. Kiedy pierwsza warstwa lodowca trafiła już do lodówki, rozpuść kolejną galaretkę, poczekaj aż ostygnie, wymieszaj z serkiem homogenizowanym, a kiedy pierwsza warstwa zastygnie, wlej kolejną i znowu tortownicę wstaw do lodówki. Postępuj tak z każdą kolejną warstwą lodowca. Kiedy wykorzystasz już wszystkie galaretki i serki, wstaw prawie gotowy lodowiec do lodówki najlepiej na całą noc. Ciasto możesz podać ozdobione owocami.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP