- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania mięsne
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 1 puszka pomidorów bez skórek Valfrutta 425g
- 200 g łososia świeżego ( filet )
- 100 g wędzonego łososia
- ½ cukinii
- 1 pęczek bazylii
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 pęczek koperku (lub kopru włoskiego)
- oliwa z oliwek Olitalia
- sól i pieprz
Przepis
Pokrój pomidory w kostkę, usuń nasiona i włóż do dużej miski. Dopraw oliwą, solą i pieprzem. Dodaj posiekany koperek. Posiekaj świeżego i wędzonego łososia i przełóż do osobnej miski. Dodaj startą cukinię, sos sojowy, 2 łyżki oliwy, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko bardzo dokładnie. Przełóż tatar do foremek na małe tatry ( aby nadać im odpowiedni kształt na talerzu) Podając udekoruj sosem z pomidorów.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl