Takie przetwory możesz zrobić teraz na zimę. Pomysły zdradza Janek Paszkowski
Janek Paszkowski brał udział w pierwszej edycji "Masterchefa", jest autorem książek i prowadzi własną restaurację. W rozmowie z Aleksandrą Hangel opowiedział o przetworach, jakie warto zrobić teraz na zimę.
Jakie teraz przetwory możemy robić… Rozwiń
Transkrypcja:
Jakie teraz przetwory możemy robić
Żeby były go
Ojejku teraz Gdynia przecież nie możemy nie bo nie musimy ograniczać się do
Do przetworów które są na
Tak bo Truskawki już były teraz mamy śliwki mąż
Śliwki w occie nie tylko
Możemy robić dynie dynie marynowaną w occie
Co jeszcze można nieoczywistego
Przepraszam że o tej porze roku nie zrobimy natomiast na przykład bardzo
Zalewane taką samą miksturę jak do marado jejku no
Na ogórków
Nazar Michał Goździków zabrał miał imbiru tak żeby to nabrało
Takiej pikanterii
Które z marchewkami super super się później
Łącz
Kiszone Gdynia kiszone ma kapusty też możemy się w to bawi także też możemy wyjść poza testchem
Ogórka i
Pusty
Sok z marchewki
Czy pomidory Czy cebulę
Tak Aleksander bardzo takich znakomit
Wydał książkę kiszonki
Która jest znakomita i wszystkim tym którzy chcą się trochę zagłębić w
Właź
Temat kiszenia Polecam tą książkę Bo tam jest naprawdę
Opisane i wytłumaczone jak bardzo istotne dla nas są właśnie
Fermentować
Bo to też jest
To lubi
Trzeba spożyć z aspektów zdrowotnego że to super działa
Flora bakteryjna
Naszą odporność na nasz humor na wszystko
Jestem w naszym organiźmie odpowiedzialny
Aleksander baron
Chips
To jest Toyota ścina ciekawe i dość na pewno kontrowersyjne ale
Przyznam że nigdy
Pstrąga ale musi smakować cię
No tak naprawdę wszystko można
Przeczytaj tylko odpowiednia dbałością
Nie zapominanie o tym żeby to się nie
A proces
Uczynić
Bardzo wartościowy na
Czy nie ograniczamy się do ogórków nie ograniczamy się do
Warzyw
A co za
Nie poleca
Dzisiaj ja ze względu na to że możemy otrzymać
Proces fermentacji i wytworzyć jakiś produkt
Nigdy nie chodziłem
Kiedyś
Natomiast nigdy nie chciałem owoców
Czemu umysł
Jak mówię Nie bójmy się Expert
Bo od tego jest kuchnia
To później
Wyrzucimy