Tagliatelle z grzybami. Prosty i pyszny pomysł na obiad
Oto przepis na makaron z grzybami, który podesłała nam pani Wanda. Dziękujemy! Musimy przyznać, że danie wygląda obłędnie pysznie i zapewne tak też smakuje. Przekonajcie się sami.
oprac. Karolina Wójciga
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
- Kategoria przepisów: Makarony
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- grzyby (prawdziwki i podgrzybki),
- oliwa z oliwek,
- ząbek czosnku,
- cebula,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- rozmaryn,
- trochę białego wina,
- natka zielonej pietruszki,
- sól i pieprz do smaku,
- parmezan,
- makaron tagliatelle.
Przepis
Na patelni rozgrzanej oliwię i zeszklij na niej pokrojoną w kostkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Następnie dodaj pokrojone grzyby i lekko wszystko podsmaż. Podlej białym winem, dodaj sól oraz pieprz do smaku i małą gałązkę rozmarynu. Makaron ugotuj al dente. Kiedy będzie gotowy, odcedź go i dodaj na patelnię do sosu. Dodaj poszatkowaną natkę pietruszki, a przed podaniem posyp danie tartym parmezanem. Smacznego!
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl