Tagliatelle z grzybami. Prosty i pyszny pomysł na obiad
Oto przepis na makaron z grzybami, który podesłała nam pani Wanda. Dziękujemy! Musimy przyznać, że danie wygląda obłędnie pysznie i zapewne tak też smakuje. Przekonajcie się sami.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
- grzyby (prawdziwki i podgrzybki),
- oliwa z oliwek,
- ząbek czosnku,
- cebula,
- liść laurowy,
- ziele angielskie,
- rozmaryn,
- trochę białego wina,
- natka zielonej pietruszki,
- sól i pieprz do smaku,
- parmezan,
- makaron tagliatelle.
Na patelni rozgrzanej oliwię i zeszklij na niej pokrojoną w kostkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Następnie dodaj pokrojone grzyby i lekko wszystko podsmaż. Podlej białym winem, dodaj sól oraz pieprz do smaku i małą gałązkę rozmarynu. Makaron ugotuj al dente. Kiedy będzie gotowy, odcedź go i dodaj na patelnię do sosu. Dodaj poszatkowaną natkę pietruszki, a przed podaniem posyp danie tartym parmezanem. Smacznego!
Zobacz także wideo: Wielkie grzybobranie Polaków. Zdjęcia czytelników WP
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze