Szybkie gotowanie: tortilla w pięciu odsłonach
Smaczny sposób na ekspresowy obiad
Składniki: 4 placki tortilli, 250 g piersi kurczaka, pomidor, sałata lodowa, czerwona cebula, pół puszki kukurydzy, papryka, sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawa do kurczaka, olej do smażenia, keczup.
Sos: 4 łyżki jogurtu naturalnego, 4 łyżki majonezu, 2 ząbki czosnku, pół pęczka koperku, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz, cukier.
Przygotowanie: pierś kurczaka pokrój na paski, oprósz przyprawami i usmaż na oleju. Sałatę opłucz, osusz i porwij na małe kawałki, cebulę pokrój w krążki, pomidora w półplasterki, a paprykę w paski. Kukurydzę odsącz z zalewy. Przygotuj sos – koperek posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z resztą składników. Dopraw solą, pieprzem i cukrem. Na suchej patelni podgrzej placki tortilli. Na każdym placku rozsmaruj sos, układaj sałatę, warzywa i kurczaka. Polej jeszcze sosem i keczupem, ciasto zwiń. Podawaj od razu.