Sycąca zupa. Zastąpi dwudaniowy obiad
Aromatyczny bulion z kurczakiem i pieczarkami, z dodatkiem papryczki chili i kurkumy to wyjątkowe danie. Teraz możecie je przyrządzić we własnej kuchni. Przepis jest prosty, a jego przygotowania zajmie nam tylko kilka chwil.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
- 300 g filetu z kurczaka
- 250 g pieczarek
- 100 g koncentratu pomidorowego
- 500 ml bulionu
- 2 cebule
- 1 papryczka chili
- natka pietruszki
- kurkuma
- olej
- sól
- pieprz
Pokrojony w kostkę filet z kurczaka i smażymy przez kilka minut. Cebule, pieczarki i papryczkę chili kroimy i dusimy na małym ogniu. Wszystkie składniki zalewamy bulionem i gotujemy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, sól, pieprz i kurkumę. Trzymamy niewielkim ogniu przez kolejne 15 minut. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze