Smakowite rybne pulpeciki w panierce

Znudziły ci się panierowane filety rybne na piątkowy obiad? W ramach naszego cotygodniowego cyklu "Ryba na piątek" mamy dla ciebie przepis na pyszne pulpeciki rybne w panierce. Przygotuj je i przekonaj się sam jakie są pyszne. Smacznego!

Smakowite rybne pulpeciki w panierceSmakowite rybne pulpeciki w panierce
Karolina Wójciga

Składniki

  • 1/2 kg wyfiletowanej i ugotowanej ryby
  • bułka tarta,
  • jajko,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • sól i świeżo zmielony pieprz,
  • olej do smażenia.

Przepis

Mięso rozdrobnij widelcem, dodaj 2 łyżki bułki tartej, jajko, natkę pietruszki. Wszystko dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi formuj małe pulpety, obtocz je w bułce tartej i smaż w głębokim oleju na złoty kolor. Kiedy będą gotowe, wyjmij je łyżką cedzakową i połóż na ręczniczku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Rybne pulpeciki podawaj z surówką i młodymi ziemniaczkami.

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja