Smakowite rybne pulpeciki w panierce
Znudziły ci się panierowane filety rybne na piątkowy obiad? W ramach naszego cotygodniowego cyklu "Ryba na piątek" mamy dla ciebie przepis na pyszne pulpeciki rybne w panierce. Przygotuj je i przekonaj się sam jakie są pyszne. Smacznego!
Karolina Wójciga
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 1/2 kg wyfiletowanej i ugotowanej ryby
- bułka tarta,
- jajko,
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
- sól i świeżo zmielony pieprz,
- olej do smażenia.
Przepis
Mięso rozdrobnij widelcem, dodaj 2 łyżki bułki tartej, jajko, natkę pietruszki. Wszystko dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi formuj małe pulpety, obtocz je w bułce tartej i smaż w głębokim oleju na złoty kolor. Kiedy będą gotowe, wyjmij je łyżką cedzakową i połóż na ręczniczku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Rybne pulpeciki podawaj z surówką i młodymi ziemniaczkami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl