Trwa ładowanie...
d68iw7e
d68iw7e

Smakowite rybne pulpeciki w panierce

Przepis

Znudziły ci się panierowane filety rybne na piątkowy obiad? W ramach naszego cotygodniowego cyklu "Ryba na piątek" mamy dla ciebie przepis na pyszne pulpeciki rybne w panierce. Przygotuj je i przekonaj się sam jakie są pyszne. Smacznego!

5.0
(2 głosy)
Oceń:
d68iw7e
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

1-2

Smakowite rybne pulpeciki w panierce
Składniki
  • 1/2 kg wyfiletowanej i ugotowanej ryby
  • bułka tarta,
  • jajko,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • sól i świeżo zmielony pieprz,
  • olej do smażenia.
Przepis

Mięso rozdrobnij widelcem, dodaj 2 łyżki bułki tartej, jajko, natkę pietruszki. Wszystko dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj. Wilgotnymi dłońmi formuj małe pulpety, obtocz je w bułce tartej i smaż w głębokim oleju na złoty kolor. Kiedy będą gotowe, wyjmij je łyżką cedzakową i połóż na ręczniczku papierowym, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Rybne pulpeciki podawaj z surówką i młodymi ziemniaczkami.

Zobacz także: Jak rozpoznać świeżą rybę?

Smakowite rybne pulpeciki w panierce
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

8
1
Share
d68iw7e
d68iw7e
d68iw7e

d68iw7e
d68iw7e
d68iw7e