Trwa ładowanie...
d6rewzr
27-07-2017 12:44

Siekane kotleciki drobiowe z cebulką i koperkiem

Przepis

Oto przepis na danie, które posmakuje szczególnie najmłodszym. Pyszne i pachnące koperkiem kotleciki z kurczaka to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny.

d6rewzr
3.6
(42 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

iStock
Źródło: iStock
Składniki
  • podwójna pierś z kurczaka,
  • cebula,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki mąki,
  • jajko,
  • sól i świeżo zmielony pieprz,
  • natka koperku,
  • olej do smażenia.
Przepis

Mięso umyj, oczyść i posiekaj w bardzo drobną kostkę. Cebulkę również drobno posiekaj, dodaj do kurczaka i dokładnie wymieszaj. Dodaj jajko, majonez, mąkę, poszatkowany koperek oraz sól i świeżo zmielony pieprz. Masę ponownie wymieszaj, aby składniki się połączyły i włóż na pół godziny do lodówki. Po tym czasie smaż kotleciki na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Podawaj je z młodymi ziemniaczkami i surówką. Smacznego!

Zobacz także: Antrykot z tymiankiem i rozmarynem. Mniam!

Siekane kotleciki drobiowe z cebulką i koperkiem
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

40
4

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d6rewzr
d6rewzr
d6rewzr
d6rewzr
Więcej tematów
d6rewzr