Siekane kotleciki drobiowe z cebulką i koperkiem
Oto przepis na danie, które posmakuje szczególnie najmłodszym. Pyszne i pachnące koperkiem kotleciki z kurczaka to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny.
Karolina Wójciga
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- podwójna pierś z kurczaka,
- cebula,
- 2 łyżki majonezu,
- 2 łyżki mąki,
- jajko,
- sól i świeżo zmielony pieprz,
- natka koperku,
- olej do smażenia.
Przepis
Mięso umyj, oczyść i posiekaj w bardzo drobną kostkę. Cebulkę również drobno posiekaj, dodaj do kurczaka i dokładnie wymieszaj. Dodaj jajko, majonez, mąkę, poszatkowany koperek oraz sól i świeżo zmielony pieprz. Masę ponownie wymieszaj, aby składniki się połączyły i włóż na pół godziny do lodówki. Po tym czasie smaż kotleciki na gorącym tłuszczu na złoty kolor. Podawaj je z młodymi ziemniaczkami i surówką. Smacznego!
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl