Trwa ładowanie...
ycipk-v9kysp
ycipk-v9kysp

Schabowy moczony w mleku z czosnkiem.

Przepis

Kotlety schabowe to klasyk polskiej kuchni Jak je przygotować by były naprawdę pyszne? Marzena zdradza swój patent. "Spytacie co daje moczenie w mleku? Mięso jest bardziej miękkie i mam wrażenie, że po usmażeniu pozostaje wilgotne. Moja babcia i mama smażyły na smalcu, ja tym razem użyłam oleju kokosowego" - radzi autorka bloga "Kulinarna Maniusia".

Trwa ładowanie...
ycipk-v9kysp
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Zdjęcie
Kulinarna Maniusia
Składniki
Przepis

Kotlety rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Ząbki czosnku obieramy i kroimy w plasterki. W misce układamy nasze kotlety z czosnkiem, poprzekładajcie je po prostu na przemian z czosnkiem. Zalewamy wszystko mlekiem i chowamy do lodówki na noc lub na dwie godziny.

Następnie kotlety obtaczamy w bułce tartej, mocno dociskamy ze wszystkich stron, aby panierka równomiernie pokryła kotlety.

Rozgrzewamy patelnię, dodajemy olej kokosowy. Smażymy kotlety na rumiano z dwóch stron. Podajemy z ulubioną surówką, ziemniakami lub ryżem.

Schabowy moczony w mleku z czosnkiem.
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
ycipk-v9kysp
ycipk-v9kysp
ycipk-v9kysp
ycipk-v9kysp
ycipk-v9kysp
ycipk-v9kysp