Sałatka ryżowa z wędzoną makrelą
Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów" proponuje przepyszną sałatkę z ryżem i wędzoną makrelą. Sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na domową imprezę. Jest szybka i prosta w przygotowaniu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Rodzaj diety: |
Ryż wypłukać, wsypać do garnka. Zalać 210 ml zimnej wody, wsypać płaską łyżeczkę soli, dodać łyżkę masła i zagotować pod przykryciem. Następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem 15 minut.
Ugotowany ryż odstawić do ostudzenia. Rybę obrać z ości, rozdrobnić. Cebulę posiekać. Ogórki pokroić w drobną kostkę.
Wymieszać rybę z ryżem, kukurydzą z puszki, ogórkiem i cebulą. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze