Sałatka ryżowa z wędzoną makrelą
Joanna, autorka bloga "Królestwo Garów" proponuje przepyszną sałatkę z ryżem i wędzoną makrelą. Sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na domową imprezę. Jest szybka i prosta w przygotowaniu.
Joanna Krzewińska
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
Ryż wypłukać, wsypać do garnka. Zalać 210 ml zimnej wody, wsypać płaską łyżeczkę soli, dodać łyżkę masła i zagotować pod przykryciem. Następnie zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem 15 minut.
Przepis
Ugotowany ryż odstawić do ostudzenia. Rybę obrać z ości, rozdrobnić. Cebulę posiekać. Ogórki pokroić w drobną kostkę.
Przepis
Wymieszać rybę z ryżem, kukurydzą z puszki, ogórkiem i cebulą. Wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i wymieszać.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl