Rozpływający się w ustach sernik. Po prostu doskonały!
Sernik bywa kapryśny, często opada, przypala się, może wyjść suchy. Jak zrobić sernik doskonały? Mamy przepis, który zawsze się udaje. Przekonajcie się sami. Przepis na ten delikatny i pyszny sernik dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 10 |
Okazja: |
- Margarynę miksuję mikserem razem z żółtkami oraz cukrem.
- Dodaję stopniowo twaróg, następnie budynie oraz mąkę ziemniaczaną.
- Białka ubijam i mieszając łyżką łączę z masą twarogową.
- Wykładam masę na blaszkę do pieczenia i piekę 1 ½ godziny w rozgrzanym piekarniku w 180 st. C.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze