Rozpływający się w ustach sernik. Po prostu doskonały!
Sernik bywa kapryśny, często opada, przypala się, może wyjść suchy. Jak zrobić sernik doskonały? Mamy przepis, który zawsze się udaje. Przekonajcie się sami. Przepis na ten delikatny i pyszny sernik dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Ciasta
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Margarynę miksuję mikserem razem z żółtkami oraz cukrem.
- Dodaję stopniowo twaróg, następnie budynie oraz mąkę ziemniaczaną.
- Białka ubijam i mieszając łyżką łączę z masą twarogową.
- Wykładam masę na blaszkę do pieczenia i piekę 1 ½ godziny w rozgrzanym piekarniku w 180 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl