Różowy deser truskawkowy
Przepyszny deser truskawkowo-jogurtowy. Możemy przygotować go zarówno ze świeżych, jak i mrożonych owoców. Najlepiej smakuje w upalny dzień. Doskonale chłodzi i orzeźwia.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego
- 1 szklanka świeżych truskawek
- 1 szklanka jogurtu waniliowego
- 1 szklanka pokruszonego lodu
- 1 łyżka bitej śmietany
Przepis
- Umieścić wszystkie składniki z listy w mikserze.
- Przykryć i miksować, aż zacznie robić się gęste.
- Włożyć do dwóch dużych szklanek
- Na wierzch przykryć bitą śmietaną oraz udekorować świeżą truskawką.
- Podawać zaraz po sporządzeniu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl