Roladki z kurczaka z szynką i serem
- 4 sztuki fileta z kurczaka
- 4 plastry szynki wiejskiej
- 4 plastry sera żółtego
- 2 jajka
- 0,5 szklanki mąki
- 0,5 szklanki bułki tartej
- do smaku sól, pieprz, papryka
- olej do smażenia
- Surówka :
- 1 główka kapusty pekińskiej
- 2-3 zielone ogórki
- 1 puszka kukurydzy
- pęczek koperku
- majonez
- sól, pieprz
Filety z kurczaka rozbić tłuczkiem, oprószyć solą, pieprzem i papryką. Na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki i sera . Boki mięsa zawinąć do środka po czym uformować roladki. Obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Można podawać z frytkami i surówką z kapusty pekińskiej z koperkiem.
Przygotowanie surówki: ogórki umyć, przekroić wzdłuż na ćwiartki, a następnie pokroić w plasterki. Kukurydzę odsączyć. Koperek drobno posiekać, a kapustę pekińską pokroić. Wszystkie składniki wymieszać w misce. Dodać majonez (ilość wg upodobań). Doprawić solą i pieprzem. Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga: http://adventuresinthekitchen.smacznie.pl/[/b]
Przepis dodał użytkownik Martyna
Podziel się opinią
Komentarze