Roladki schabowe z pieczarkami i mozzarellą
Schabowe roladki to smaczna propozycja na rodzinny obiad. Z powodzeniem mogą konkurować z klasycznymi kotletami w panierce. Są chrupiące z zewnątrz, a miękkie i soczyste w środku. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem.
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
- Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę około 10 minut, następnie doprawiam pieprzem oraz solą.
- Na każdym kawałku mięsa na środku układam plasterek mozzarelli oraz łyżkę grzybów.
- Mięso zwijam w roladki, obtaczam w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
- Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze