Roladki schabowe z pieczarkami i mozzarellą
Schabowe roladki to smaczna propozycja na rodzinny obiad. Z powodzeniem mogą konkurować z klasycznymi kotletami w panierce. Są chrupiące z zewnątrz, a miękkie i soczyste w środku. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam solą oraz pieprzem.
- Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju.
- Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Smażę około 10 minut, następnie doprawiam pieprzem oraz solą.
- Na każdym kawałku mięsa na środku układam plasterek mozzarelli oraz łyżkę grzybów.
- Mięso zwijam w roladki, obtaczam w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
- Gotowe, podaję z ulubioną surówką i ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl