Trwa ładowanie...
d450ffw
16-04-2008 11:47

Risotto grzybowe

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d450ffw
Składniki
  • 40 dag grzybów (borowiki, podgrzybki, kurki, maślaki)
  • 30 dag ryżu
  • cebula
  • por, marchew
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • sól, pieprz do smaku
Przepis

Grzyby oczyścić, opłukać i pokroic dość grubo. Posiekaną cebulę i czosnek zrumienić na oleju. Dodac grzyby. Smażyć 5- 7 min. Dolać bulion, dodac pokrojoną w słupki marchew i pokrojony w plastry por.
2. Zagotować, wsypać opłukany ryż. Gotować ok 20 minut na małym ogniu pod przykryciem (aż ryż bedzie miękki). Przyprawić solą i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d450ffw
d450ffw
d450ffw
Więcej tematów
d450ffw

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj