Trwa ładowanie...
d1fsls1
16-04-2008 11:47

Risotto grzybowe

Przepis
3.0
(2 głosy)
Oceń:
d1fsls1
Składniki
  • 40 dag grzybów (borowiki, podgrzybki, kurki, maślaki)
  • 30 dag ryżu
  • cebula
  • por, marchew
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oleju
  • 750 ml bulionu warzywnego
  • sól, pieprz do smaku
Przepis

Grzyby oczyścić, opłukać i pokroic dość grubo. Posiekaną cebulę i czosnek zrumienić na oleju. Dodac grzyby. Smażyć 5- 7 min. Dolać bulion, dodac pokrojoną w słupki marchew i pokrojony w plastry por.
2. Zagotować, wsypać opłukany ryż. Gotować ok 20 minut na małym ogniu pod przykryciem (aż ryż bedzie miękki). Przyprawić solą i pieprzem.

Przepis dodał użytkownik julia313

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1fsls1
d1fsls1
d1fsls1
Więcej tematów
d1fsls1