oprac. Katarzyna Gileta24 lutego 2020, 12:58ZAPISZ ZAPISANO UDOSTĘPNIJSKOMENTUJRamen - japoński rosół w prostym przepisie Odkryj więcej Letnie drożdżówki z morelami i kruszonką. Słodka klasyka do kawki ZAPISZ ZAPISANO Grillowana kiełbasa z najlepszymi dodatkami. Już więcej nie podasz jej ze zwykłą kromką ZAPISZ ZAPISANO Kluski, które zawstydzą leniwe i kopytka. Do masy dodaję tanie warzywo ZAPISZ ZAPISANO Truskawki polej octem. Od pierwszego spróbowania pokochasz ten smak ZAPISZ ZAPISANO Szybki, chrupiący i pełen smaku. Zamiast podawać bób z masłem, robię tę mieszankę ZAPISZ ZAPISANO Młoda kapustka na obiad w sycącym daniu, a i tak są pytania o dokładki ZAPISZ ZAPISANO Zamiast gotować, upiekłam i włożyłam do burgera. Każdy się zajadał ZAPISZ ZAPISANO Ramen podajemy z tradycyjnym japońskim makaronem. Do tego porcja mięsa. Ważne są jednak proporcje. Przygotowanie potrawy rozpoczynamy od wywaru. Baza jest tym, co nadaje zupie charakterystyczny smak i odróżnia ją od polskiego rosołu. Zobacz film. japonia ramen Zwiń Rozwiń