Raffaello
- Składniki
- ? 2 i 1/2 szklanki słodkiego mleka
- ? 3 żółtka
- ? 2 łyżki mąki pszennej
- ? 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- ? 1 cukier waniliowy
- ? 1 pełna szklanka cukru kryształu
- ? 30 dag masła
- ? 25 dag kokosu
- ? 4 paczki herbatników
- ? 1 szklanka adwokata lub spirytusu do smaku
Etapy przygotowania
1. 1 1/2 szklanki mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń.
2. Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodać kokos i adwokat lub spirytus.
3. Na desce położyć papier do ciasta, na nim rozłożyć 1 paczkę herbatników (10 dag), nałożyć masę i znów herbatniki - maja być 4 warstwy. Na wierzch wyłożyć krem i posypać kokosem. Włożyć do lodówki i lekko przykryć folią.
Przepis dodał użytkownik zagadkaa21
Podziel się opinią
Komentarze