Racuszki z cukinii. Podaj z sosem czosnkowym
Cukinia to bardzo dobry zamiennik dla ziemniaków. Najlepszym dowodem na to, są placki z cukinii. Cukiniowe placuszki są pyszne i świetnie sprawdzą się na obiad lub kolację. Najlepiej smakują z domowym sosem czosnkowym.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
1. Zetrzeć cukinie i cebulę na grubej tarce. Doprawić solą i pieprzem.
2. Wrzucić jajko i wymieszać. Dodać bułkę i mąkę i mieszać, aż do uzyskania jednolitej masy.
3. Rozgrzać olej na patelni, nakładać łyżką masę i smażyć na głębokim tłuszczu przez kilka minut(na średnim ogniu), aż będą złoto-brązowe.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl