Trwa ładowanie...
d36m33l
22-08-2017 09:53

Pyszne ciasto marchewkowe bez cukru. Idealne do kawy

Przepis

Ciasto marchewkowe to już klasyk wśród warzywnych wypieków. Jest przyjemnie słodkie, choć nie znajdziesz w nim grama cukru. Nie potrzebujesz też wielu składników, przygotujesz je błyskawicznie, a efekt będzie naprawdę pyszny. Przekonajcie się sami!

d36m33l
2.9
(39 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Źródło: 123RF PICSEL ADAM WIŚNIEWSKI
Składniki
  • szklanka oleju,
  • 4 jajka,
  • 2 szklanki tartej marchewki,
  • 2 szklanki mąki pszennej,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżeczka sody,
  • 2 łyżeczki cynamonu,
  • 1/2 szklanki pokruszonych orzechów włoskich,
  • 2 gorzkie czekolady,
  • płatki migdałowe.
Przepis

Do rozkłóconych jajek zacznij stopniowo dodawać olej i mąkę. Teraz wsyp proszek do pieczenia, sodę, cynamon, orzechy i startą marchew. Surowe ciasto przelej do wysmarowanej masłem tortownicy, wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 45-50 minut. Kiedy ciasto ostygnie, polej je rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i posyp płatkami migdałów. Możesz także posypać je wiórkami kokosowymi. Będzie równie smaczne.

Zobacz także wideo: Babeczki z owocami sezonowymi według przepisu z 1895 roku

Pyszne ciasto marchewkowe bez cukru. Idealne do kawy
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

71
23

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d36m33l
d36m33l
d36m33l
d36m33l
Więcej tematów
d36m33l