Trwa ładowanie...
d1l8kjs
oprac. Katarzyna Gileta

Przepyszny czarno-biały sernik. Osłodzi jesienne popołudnie

Przepis

Ten sernik nie tylko świetnie smakuje, ale także będzie ozdobą każdego stołu. Dzięki połączeniu ciemnego ciasta i jasnej masy serowej pięknie i oryginalnie się prezentuje. Przepis z bloga "Kwelka gotuje".

d1l8kjs
3.2
(5 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

6

Okazja:
Kwelka gotuje
Źródło: Kwelka gotuje
Składniki

Ciasto czarne:

  • 2 żółtka,
  • 1/2 kostki margaryny,
  • 1 szklanka cukru pudru,
  • 2 szkl. mąki,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Masa serowa:

  • 3 jajka,
  • 4 serki homogenizowane,
  • pół kostki margaryny,
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego,
  • 1 szkl. cukru pudru.
Przepis
  • Wszystkie składniki na ciasto należy połączyć, ulepić kulę i włożyć do lodówki na 30 min.
  • Margarynę wymieszaj z serkami homogenizowanymi, 3 całymi jajkami proszkiem budyniowym i szklanką cukru pudru.
  • Na prostokątną blachę lub okrągłą 26 cm. wyłóż połowę ciemnego ciasta, wlej masę serową, a na wierzch pokrusz resztę ciemnego ciasta.
  • Piecz godzinę w temp. 180 stopni. Sernik zostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Ostudzone ciasto posyp cukrem pudrem.

Zobacz też przepis na zupę z selerów i jabłek

Przepyszny czarno-biały sernik. Osłodzi jesienne popołudnie
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
3
Share
d1l8kjs

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l8kjs
d1l8kjs
d1l8kjs
d1l8kjs
Więcej tematów
d1l8kjs