Proste i zdrowe domowe mieszanki przypraw
Zrób sam, zamiast kupować
Dobrze dobrane przyprawy to połowa sukcesu w trakcie gotowania. Polacy często i chętnie używają aromatycznych mieszanek, które błyskawicznie podkręcają smak dań. Rzadko jednak zdarza nam się czytać ich etykiety i analizować skład. To błąd, ponieważ oprócz sporych ilości soli, można znaleźć w nich ulepszacze i konserwanty. Zamiast więc sięgać po kolejną paczuszkę, warto jej zawartość przygotować własnoręcznie. Będzie zdrowiej, ekonomiczniej i równie smacznie. Oto kilka propozycji.
Dobrze dobrane przyprawy to połowa sukcesu w trakcie gotowania. Polacy często i chętnie używają aromatycznych mieszanek, które błyskawicznie podkręcają smak dań. Rzadko jednak zdarza nam się czytać ich etykiety i analizować skład. To błąd, ponieważ oprócz sporych ilości soli, można znaleźć w nich ulepszacze i konserwanty. Zamiast więc sięgać po kolejną paczuszkę, warto jej zawartość przygotować własnoręcznie. Będzie zdrowiej, ekonomiczniej i równie smacznie. Oto kilka propozycji.