Produkty, które sprawią, że spojrzenie nabierze blasku. Warto jeść codziennie
Mogą zmienić kolor oczu
Dzięki odpowiednio dobranej diecie możesz poprawić wzrok i nadać swojemu spojrzeniu blasku. Warto wprowadzić do codziennego menu produkty bogate w witaminy i minerały wspomagające dobre widzenie.
Miód manuka
Miód manuka to świetne lekarstwo. Posiada właściwości bakteriobójcze, przeciwzapalne i grzybobójcze. Jedz codziennie łyżeczkę tego miodu, by wzmocnić układ odpornościowy. Wodny roztwór miodu manuka sprawdzi się jako antybakteryjne krople do oczu. Uwaga, używaj do tego celu wody destylowanej. Wymieszaj w równych proporcjach wodę i miód i zakraplaj do oczu 2-3 krople dziennie. To poprawi ich kolor i usunie podrażnienia.
Nasiona słonecznika
Nasiona słonecznika to smaczna i wartościowa przekąska. Dzięki zawartości witaminy E mogą przywrócić blask zmęczonym oczom. Jeśli będziesz je jeść regularnie, kolor tęczówki stanie się jaśniejszy i bardziej wyraźny.
Cytryna
Picie codziennie szklanki ciepłej wody z sokiem z cytryny pomoże wypłukać toksyny z organizmu. Dzięki temu twoje ospojrzenie zyska blask, a kolor tęczówki stanie się bardziej wyraźny.
Jadalne kasztany
Francuski przysmak jest bogaty w witaminę C. Kasztany pomogą obniżyć poziom cholesterolu. Nie są to jednak jedynie korzyści wynikające z jedzenia kasztanów. Dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy, mogą sprawić, że kolor oczu będzie się wydawał bardziej intensywny, poprawi się również jakość widzenia.
Mango
Mango pomoże odkwasić organizm oraz poprawić wygląd skóry. Dzięki wysokiej zawartości witamin i minerałów może pomóc również w zapobieganiu tzw. kurzej ślepocie.