WAŻNE
TERAZ

Prezes PSL wybrany. Był jedynym kandydatem

Prodiż, kombiwar, multicooker. Urządzenia dla prawdziwego smakosza

Zamiast podgrzewać potrawy w piekarniku czy wsuwać je do mikrofalówki, pomyśl o urządzeniu, które łączy w sobie funkcje piekarnika i kompaktowe wymiary. Wystarczy kilka minut by go nagrzać i pobiera znacznie mniej energii.

prodiż gotowanie multicooker kuchniaDoskonały smak każdej przygotowanej potrawy
Źródło zdjęć: © Adobe Stock

Kombiwar i multicooker to dwa urządzenia o podobnej funkcji, które razem mogą zastąpić ci praktycznie całą kuchnię. Do tego możesz użyć ich w każdym miejscu z dostępem do prądu. Myślisz o dodatkowym piekarniku, a może uniwersalnym i kompaktowym sprzęcie do domku letniskowego? Wypróbuj proste i niedrogie urządzenia.

Gotowanie światłem

Kombiwar składa się z żaroodpornej misy oraz pokrywy z lampą halogenową i wbudowanym termoobiegiem. Po podłączeniu do prądu lampa ma za zadanie podgrzać powietrze wewnątrz naczynia, a termoobieg sprawi, że ciepło rozejdzie się równomiernie. Dzięki temu potrawa będzie podgrzana na całej powierzchni a nie tylko z wierzchu.

Jedną z najważniejszych zalet urządzenia jest szybkość przygotowywania potraw. Nie musisz zadawać już sobie pytania "czy opłaca mi się nagrzewać piekarnik dla jednego małego talerza". Nagrzewanie piekarnika, w którym znajduje się sporo wolnej przestrzeni, może trwać bardzo długo. Tymczasem kombiwar poradzi sobie z tym w kilka minut.

Kompaktowy sprzęt o różnorodnych zastosowaniach

Niewielkie rozmiary kombiwarów są zarówno zaletą, jak i wadą. Z jednej strony urządzenie pobiera mniej energii, z drugiej nie zastąpi prawdziwego piekarnika pod względem pojemności. Na szczęście ten niedostatek można łatwo nadrobić, decydując się na zakup urządzenia wyposażonego w specjalny pierścień zwiększający objętość o kilka litrów.

Dodatkowa podstawka z rusztem montowana w niektórych zestawach pozwala na użycie urządzenia jako elektrycznego grilla bądź też parowaru. Dzięki temu możesz przerzucić się na całkowicie beztłuszczowe gotowanie. W przeciwieństwie do piekarnika, przezroczyste naczynie pozwala cały czas śledzić proces gotowania.

Gotowanie w wersji multi

Multicookery i garnki elektryczne to uniwersalne urządzenia, które z powodzeniem mogą zastąpić ci całą kuchnię. Przy odrobinie praktyki możesz nauczyć się przygotowywać zarówno gulasz, jak i smaczną potrawkę, zupę czy ciasto. W garnku elektrycznym możesz smażyć, dusić, gotować, gotować na parze i piec. To doskonałe rozwiązanie zarówno do niewielkich mieszkań, jak i domków letniskowych.

Powrót do smaków z dzieciństwa

Być może warto zainteresować się również prodiżem. Średniej wielkości metalowy garnek z zamontowaną w środku grzałką przeżywał swój renesans kilkadziesiąt lat temu, ale wiele gospodyń domowych wciąż z niego korzysta. W nowoczesnym prodiżu montuje się dwie grzałki, zarówno w dolnej części, jak i w pokrywie, dzięki czemu możliwe jest pieczenie z każdej strony. Dzięki szczelnemu zamknięciu ciasta przygotowane w prodiżu są odpowiednio wilgotne, a mięsa bardziej soczyste.

Wybrane dla Ciebie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
Wsyp odrobinę do kawy zamiast cukru. Będzie smaczniejsza i poprawi trawienie
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
To warzywo powinno być obowiązkowe dla seniorów. Wspomaga pracę mózgu i jelit
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Warto już dziś przygotować zapas na święta. Dyskonty i markety kuszą promocjami
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Wędlina szybko stanie się zielona i śliska. Ten błąd popełnia prawie każdy
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Buraki ugotują się raz-dwa. Ten sprytny myk podpowiedziała mi pani z targu
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Dziadek przechowuje ziemniaki tylko w ten sposób. Pozostają twarde i jędrne aż do wiosny
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Wystarczy łyżeczka na czczo. Reguluje cukier i wspiera serce
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Nigdy nie smaż ryby na tym tłuszczu. Ma to fatalne skutki zdrowotne
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Wystarczy jedno dziennie. Infekcje będą cię omijać i szybko poczujesz luz w pasie
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Polacy krzywią się na jej widok. Ja doceniam za niezwykłe właściwości i atrakcyjne ceny
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości
Wielu myśli, że jest ostra. Ma więcej witaminy C niż cytryna i nawet po obróbce cieplnej zachowuje większość wartości
Poprawia trawienie lepiej niż mięta i rozgrzewa. Parzę po jedzeniu zamiast zwykłej herbaty
Poprawia trawienie lepiej niż mięta i rozgrzewa. Parzę po jedzeniu zamiast zwykłej herbaty