Prodiż, kombiwar, multicooker. Urządzenia dla prawdziwego smakosza
Zamiast podgrzewać potrawy w piekarniku czy wsuwać je do mikrofalówki, pomyśl o urządzeniu, które łączy w sobie funkcje piekarnika i kompaktowe wymiary. Wystarczy kilka minut by go nagrzać i pobiera znacznie mniej energii.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Kombiwar i multicooker to dwa urządzenia o podobnej funkcji, które razem mogą zastąpić ci praktycznie całą kuchnię. Do tego możesz użyć ich w każdym miejscu z dostępem do prądu. Myślisz o dodatkowym piekarniku, a może uniwersalnym i kompaktowym sprzęcie do domku letniskowego? Wypróbuj proste i niedrogie urządzenia.
Gotowanie światłem
Kombiwar składa się z żaroodpornej misy oraz pokrywy z lampą halogenową i wbudowanym termoobiegiem. Po podłączeniu do prądu lampa ma za zadanie podgrzać powietrze wewnątrz naczynia, a termoobieg sprawi, że ciepło rozejdzie się równomiernie. Dzięki temu potrawa będzie podgrzana na całej powierzchni a nie tylko z wierzchu.
Jedną z najważniejszych zalet urządzenia jest szybkość przygotowywania potraw. Nie musisz zadawać już sobie pytania "czy opłaca mi się nagrzewać piekarnik dla jednego małego talerza". Nagrzewanie piekarnika, w którym znajduje się sporo wolnej przestrzeni, może trwać bardzo długo. Tymczasem kombiwar poradzi sobie z tym w kilka minut.
Kompaktowy sprzęt o różnorodnych zastosowaniach
Niewielkie rozmiary kombiwarów są zarówno zaletą, jak i wadą. Z jednej strony urządzenie pobiera mniej energii, z drugiej nie zastąpi prawdziwego piekarnika pod względem pojemności. Na szczęście ten niedostatek można łatwo nadrobić, decydując się na zakup urządzenia wyposażonego w specjalny pierścień zwiększający objętość o kilka litrów.
Dodatkowa podstawka z rusztem montowana w niektórych zestawach pozwala na użycie urządzenia jako elektrycznego grilla bądź też parowaru. Dzięki temu możesz przerzucić się na całkowicie beztłuszczowe gotowanie. W przeciwieństwie do piekarnika, przezroczyste naczynie pozwala cały czas śledzić proces gotowania.
Gotowanie w wersji multi
Multicookery i garnki elektryczne to uniwersalne urządzenia, które z powodzeniem mogą zastąpić ci całą kuchnię. Przy odrobinie praktyki możesz nauczyć się przygotowywać zarówno gulasz, jak i smaczną potrawkę, zupę czy ciasto. W garnku elektrycznym możesz smażyć, dusić, gotować, gotować na parze i piec. To doskonałe rozwiązanie zarówno do niewielkich mieszkań, jak i domków letniskowych.
Powrót do smaków z dzieciństwa
Być może warto zainteresować się również prodiżem. Średniej wielkości metalowy garnek z zamontowaną w środku grzałką przeżywał swój renesans kilkadziesiąt lat temu, ale wiele gospodyń domowych wciąż z niego korzysta. W nowoczesnym prodiżu montuje się dwie grzałki, zarówno w dolnej części, jak i w pokrywie, dzięki czemu możliwe jest pieczenie z każdej strony. Dzięki szczelnemu zamknięciu ciasta przygotowane w prodiżu są odpowiednio wilgotne, a mięsa bardziej soczyste.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.