Makaron z warzywami i polędwiczką
Bardzo smaczny sposób na rodzinny obiad. Makaron, sezonowe warzywa i mięciutkie, delikatne mięso. Całość zanurzona w aromatycznym sosie sojowym. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4-6 |
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 1 opakowanie makronu spaghetti
- 1 cebula czerwona
- 1 cebula biała
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 2 papryki czerwone
- 2 pomidory
- 1 szklanka wody
- 4 łyżki sosu sojowego ciemnego
- 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
- olej do smażenia
- 1 łyżeczka papryki słodkiej w proszku
- sól
- Białą cebulę i czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Mięso myję, osuszam, kroję kostkę, dodaję do warzyw. Doprawiam papryką słodką oraz solą. Po usmażeniu mięso przekładam do naczynia.
- Czerwoną cebulę obieram, drobno kroję. Papryczkę chili oczyszczam z nasion kroję w drobne paseczki. Papryki również oczyszczam z nasion, kroję w drobne paseczki. Pomidory kroję w kostkę.
- Na rozgrzanym oleju smażę cebulę z papryczką chili, następnie dodaję pozostałe warzywa. Po usmażeniu warzywa łączę z mięsem.
- Do naczynia wsypuję skrobię ziemniaczaną, wlewam wodę oraz sos sojowy. Wszystko dokładnie mieszam i wlewam do mięsa. Zagotowuję.
- Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, odcedzam i przekładam do mięsa.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze