Polędwiczki wieprzowe duszone z cebulką
Szukasz nowego przepisu na polędwiczki? Koniecznie wypróbuj tego pysznego połączenia. Polędwiczki duszone w aromatycznym sosie cebulowym zachwycą wszystkich domowników. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 2 polędwiczki wieprzowe
- 6 cebul
- 62 g francuskiej zupy cebulowej
- 78 g fixu do potraw chińskich
- 2 szk. wody
- olej do smażenia
- sól
Przepis
- Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Mięso doprawiam solą oraz pieprzem i podsmażam na rozgrzanym oleju z każdej strony.
- Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego, a na oleju od smażenia mięsa, smażę obrane pokrojone w plasterki cebule. Cebule po usmażeniu układam na mięsie.
- Zupę cebulową w proszku oraz fix do potraw chińskich rozrabiam w dwóch szklankach wody i polewam mięso.
- Piekę w nagrzanym piekarniku pod przykrycie 40 minut w 180 st. C.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl