Trwa ładowanie...
d2hi8fi

Placuszki bananowe bez glutenu

Przepis
3.8
(24 głosy)
Oceń:
d2hi8fi
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Rodzaj diety:
Składniki
  • 1 duży dojrzały banan
  • 2 jajka wiejskie średniej wielkości
    • Opcjonalne dodatki (bez nich placuszki również smakują przepysznie):
  • orzechy włoskie, migdały
  • sezonowe owoce: truskawki, borówki, maliny, jagody
  • syrop klonowy
  • odrobina oleju kokosowego do nasmarowania patelni
Przepis

Banana obrać, rozgnieść w miseczce widelcem. Do drugiego naczynia wbić jajka i roztrzepać, aż białko i żółtko dokładnie się połączą. Masę jajeczną dodać do bananów i dokładnie wymieszać łyżką.

Placuszki smażyć na rozgrzanej patelni do naleśników - można użyć odrobiny oleju kokosowego. Za pomocą łyżki nakładać nieduże porcje ciasta i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Najlepiej smakują na ciepło.

Przepis poleca Magdalena Pomorska

Placuszki bananowe bez glutenu
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2hi8fi
d2hi8fi
d2hi8fi
d2hi8fi
Więcej tematów
d2hi8fi